4 tips voor geluk op het water

Wie mij kent, weet dat ik een passie heb voor zeilen en andere watersporten. Op het water voel ik me ontspannen, vrij en gelukkig. Geluk op het water dus. Dat geluksgevoel deel ik graag met jou en je collega’s, familie of vrienden! Daarom geef ik je deze vier tips voor geluk op het water.

Tip 1: Varen op de Vecht

Het is goed toeven langs de oevers van de Vecht. Statige herenhuizen en kastelen worden afgewisseld door prachtige natuurgebieden. Een vaartocht op de Vecht is er een van ontspanning en onthaasting en leent zich dus perfect voor een dagje uit met familie of vrienden.

We pakken het mooiste gedeelte van De Vecht tussen Maarssen en Vreeland. Een kleine indruk: we varen rustig de Vecht op en laten ons verrassen door het wisselende landschap langs de route. Onderweg worden we hartelijk begroet door andere schepen. Bruggetjes gaan voor ons open. Tussen de middag genieten we van een lekkere lunch, met verse sapjes, koffie en thee. 

Tip 2: Zeilen naar de Marker Wadden

Prille natuur, een prachtig schoon strand en bijna geen mens te bekennen. De Marker Wadden is het best bewaarde geheim van zeilend Nederland. Deze natuureilanden zijn alleen per boot te bereiken. Perfect dus voor een rustig dagje uit met familie of vrienden.

Let op: Natuurmonumenten heeft eerder dit jaar bekend gemaakt dat er een kleine nederzetting komt op de Marker Wadden. Wees er dus snel bij en boek nog voordat de massa komt. 

Wil jij graag dit onontdekte pareltje bezoeken? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Markerwadden

Tip 3: Zeilen met een Spaans tintje

Kom een dagje zeilen met een Spaans tintje. Ik heb jarenlang in Spanje gewoond en heb daar heerlijk leren koken. Dat laat ik graag aan anderen zien (en proeven). Tijdens deze zeiltocht geniet je van de met liefde bereide tapas en tortilla’s, terwijl we luisteren naar gezellige Spaanse muziek. Uiteraard onder het genot van een heerlijke Spaanse ‘vino’. Ook het zeilen doen we op z’n Spaans: tranquilo, lekker op het gemakje. Zeilen in zomerse sferen dus.

Tip 4: Supersnel over het Markermeer

Een stroom van adrenaline, de wind in je gezicht en een glimlach van oor tot oor. Zo voelt het om te zitten op een RIB met twee 300 PK motoren. Met een snelheid van 90km per uur vliegen jij en je vrienden of collega’s over het Markermeer. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan eens dit korte filmpje.

 

Wist je trouwens dat de RIB de meest gebruikte boot van de reddingsbrigade, de waterpolitie en de Koninklijke Marine is? Dat komt omdat ‘ie zoveel power heeft en heel wendbaar is. Lekker scheuren dus!

Of je nu een snelheidsduivel of een natuurliefhebber bent, actief wilt (leren) zeilen of toch liever ontspannen aan dek zit, stap bij mij aan boord en ervaar zelf geluk op het water.