De Marker Wadden: het best bewaarde geheim van zeilend Nederland

Op zoek naar een bijzondere zeilbestemming waar je geen hordes toeristen zult tegenkomen? Vaar dan eens naar de Marker Wadden, een natuurparadijs in het Markermeer en het best bewaarde geheim van zeilend Nederland. Niet doorvertellen dus!

Mijn liefde voor deze magische plek

Mijn liefde voor deze magische plek ontstond afgelopen zomer, toen ik er voor het eerst met mijn zeilschip naartoe voer. Weinig mensen, een schoon strand waar niemand anders loopt, lange wandelpaden en nieuwe natuur dat volop in ontwikkeling is. Waar vind je dat nog in Nederland?

Onontdekte parel

Hoe lang deze onontdekte parel nog geheim blijft, is nog maar de vraag. Eerder dit jaar maakte Natuurmonumenten bekend dat er een kleine nederzetting komt op de Marker Wadden. Vanaf mei 2020 kunnen de eerste hotelovernachtingen op het eiland worden geboekt. Je verblijft dan in een volledig duurzaam gebouw en de opbrengsten gaan naar Natuurmonumenten.

Ik moest eerlijk gezegd wel even wennen aan dit idee. Het liefst wil ik natuurlijk dat de Marker Wadden een plek is waar massatoerisme ver weg blijft. Ik heb om die reden ook lang getwijfeld of ik wel moest bloggen over de Marker Wadden, maar ik wilde jullie dit juweeltje niet onthouden.

Retourtje geluk op het water

Ik wil zoveel mogelijk anderen geluk op het water laten ervaren en een zeiltocht naar de Marker Wadden leent zich daar perfect voor. Dus houd jij van rust, ruimte en natuur? Stap dan komend seizoen bij mij aan boord voor een dagje Marker Wadden en geniet van een heerlijke uitwaaidag. Pak, als je dat leuk vindt, zelf het roer en leer zeilen, of neem ontspannen plaats op het dek vol kussens. Jij bepaalt, want het is jouw retourtje geluk!

Kies zelf je schip!

Deze volledig verzorgde vaardag is inclusief gezonde lunch, verse sapjes, koffie, thee en snacks. Je kunt opstappen in Lelystad of Monnickendam. En je kunt ook nog kiezen met welk schip je wilt varen afhankelijk van het aantal mensen dat je mee wilt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zeiljacht, maar voor de echte snelheidsduivels onder ons is er ook een speedboat!